Epic Cols EP 02 - Mount Baldy, USA

Epic Cols EP 02 -  Mount Baldy, USA

Mt Baldy, USA

Det har ikke snødd slik på 30 år. Og heller ikke regner slik på 10 år. Å se snø ved foten av Los Angeles var vilt, men også litt bekymringsfullt. Var det i det hele tatt mulig å sykle? Bare en måte å finne ut av dette på.

På dette eventyret syklet jeg alene. Og mitt setup? Bright As Day 3000 hodelykta var min primærlykt, som ble montert på GPS-festet på styret. For å komplimentere, gikk jeg for Bright As Day 2000 på hjelmen. BAD3000 på full styrke ville oversvømme veien med lys, noe som på mange måter var gunstig ettersom det var flere områder med steinsprang rundt. Mens BAD2000 ga meg lys foran meg, slik jeg alltid så hva som kom rundt neste sving. BAD2000 er superlett. Med en kabel som kobles på batteriet bak på stroppen kjenner du knapt at du har den på.


 

Mt. Baldy, en klassisk stigning i Los Angeles, som tidligere har vært en del av Tour of California frem til løpet ble avsluttet i 2019. En innholdsrik klatreetappe som har vært på “to do” lista mi i flere år. Veien tar deg opp til 1387moh, og inneholder en stigning på 1224 meter på 32km.

Klokken viser 17.00, og jeg ser porten i bunn av fjellveien Glendora. Den er stengt. Jeg møter en lokal, som forteller at det er mye snø og skredmasse mot toppen. Hjertet mitt synker sammen, samtidig som jeg tenker at dette kan være en fantastisk mulighet til å sykle en stengt fjellvei og få oppleve stigningen, ikke bare på kveldstid, men også uten biler, OG med snø. Jeg kjører på.

Opp gjennom de første hårnålssvingene stiger veien sakte bort fra byen bak, samtidig som sola begynner å bli lav. Planen min for denne turen var å sykle oppover på dagtid, og starte nedturen i det sola hadde lagt seg under åskammen. Det beste fra begge verdener!

Stigningen er ikke så bratt her, rundt 6%. Passer meg bra. Ikke så bratt at jeg må endre tråkkfrekvensen min særlig. Jeg kan sette tempo og holde min normale tråkkfrekvens - det er gøy å sykle fort, bare for moro skyld. Men samtidig også for å opprettholde en ok temperatur i kroppen. Det blir kaldere desto høyrere jeg kommer. Til min store skuffelse er veien opp Mt. Baldy stengt på grunn av for mye snø. Men, jeg fikk heldigvis syklet til East Fork i fantastiske omgivelser.

 

La det bli lys! På tide å starte på nedturen. Fjelltoppene er kledd i rosa, med det siste lyset som treffer dem! Fantastisk! 


Den neste timen var magisk. Samtidig som det var like moro at lyset forsvant helt. Overraskende hvor bra setupet mitt lyste, og jeg kunne sykle så fort jeg ville, eller ihvertfall innenfor mitt ferdighetsnivå! I effektivt lys, merket jeg ingen reduksjon i synet sammenlighet med å sykle på dagtid.

Så gikk det nedover, og nesten for hver meter nedover merket jeg at temperaturen ble en smule varmere, og at gatelysene fra Los Angeles kom litt og litt nærmere. En litt surreal opplevelse med alle sanser forsterket. Ingen vind, ingen lyd. Bare meg og sykkelen.

De siste hårnålssvingene, et ambivalent øyeblikk. Glad for å være nede i varmere temperatur, men trist at dette lille eventyret er over. Jeg hadde opplevd Mt. Baldy på en så unik måte! Håper du også får oppleve dette.

For å lese mer om produktene våre: